Winiarstwo
Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.
BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)
Winiarstwo
Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
-1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
- kapsel z drutu .
Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.
Użytkowanie:
Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.
Butelka:
- NUMER 1 NIEDOSTĘPNA
- NUMER 3 NIEDOSTĘPNA
- NUMER 4 NIEDOSTĘPNA
- NUMER 6 NIEDOSTĘPNA
W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.Cena:15.00złPIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)
Winiarstwo
Pirosiarczyn Potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.
Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 3-5 litrów nastawu.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.
Stabilizacja wina: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 10 litró wina.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.
Odkażanie: Dawkowanie: 10 g Pirosiarczanu Potasu na 2 litry wody.
Sposób użycia: Rozpuścić Pirosiarczyn Potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.Cena:2.50zł