Promocja dnia!
Reklama

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.

  • Zobacz wszystkie | Strony: Winiarstwo
  • BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
    -1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
    - kapsel z drutu .

    Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    Butelka:
    - NUMER 1 NIEDOSTĘPNA
    - NUMER 3 NIEDOSTĘPNA
    - NUMER 4 NIEDOSTĘPNA
    - NUMER 6 NIEDOSTĘPNA
    W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.

    Cena:15.00
  • PIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Pirosiarczyn Potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

    Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 3-5 litrów nastawu.
    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

    Stabilizacja wina: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 10 litró wina.
    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

    Odkażanie: Dawkowanie: 10 g Pirosiarczanu Potasu na 2 litry wody.
    Sposób użycia: Rozpuścić Pirosiarczyn Potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

    Cena:2.50
  • Zobacz wszystkie | Strony: Winiarstwo